Sme malá rodinná firma, ktorá vznikla v roku 2016 a ktorá Vám pod značkou WOODENHORSE prináša do Vašich domácností množstvo originálnych výrobkov z dreva. Naše výrobky sú ručne opracované, každý výrobok je originálom, za ktorým je množstvo hodín strávených jeho dotvorením do konečnej podoby.

Pred niekoľkými rokmi sme sa rozhodli opustiť ruch väčšieho krajského mesta a z paneláku sme sa presťahovali do starého sedliackeho domu na lazoch. Postupným privykaním si na kraj bez susedov, v lone prírody, bez možností, ktoré ponúka mesto sme prišli na to, že v prírode dokážeme čerpať stratenú energiu a máme jej dostatok na naše aktivity. Jednou z nich je práve vytváranie originálnych bytových doplnkov, ktorých základom je drevo. Časť z našej produkcie pochádza z riečneho náplavového dreva, ktoré si prešlo určitým stupňom premeny, ktorá sa prejavila v zmene jeho vlastností, ako je tvar, farba, hmotnosť. Voda samotná je hlavným umelcom, ktorý vytvára naše diela. My sme tu len na to, aby sme dielo dokonali a ponúkli ho do Vašej domácnosti v rôznej podobe, či už je to rám na Vaše obľúbené fotografie, obrazy alebo zrkadlá rôznej veľkosti a tvaru, lampy, svietniky, obrazy a rôzne ďalšie bytové doplnky. Zachovávame pôvodné farebné odtiene a pôvodné tvary dreva o ktoré sa postarala sama príroda. Výsledkom sú jedinečné a nenapodobiteľné bytové doplnky, ktoré skrášlia každý domov a dajú mu charakter jedinečnosti. Každý kus je originál, ručne dotvorený do konečnej podoby.

Náplavové drevo pochádza z rôznych kútov Slovenska, z riek Ipeľ, Hron, Váh, Dunaj a z množstva drobných riečok, potokov, či už s menom alebo bez mena. Nasťahovaním sa do starej sedliackej usadlosti sme zo začiatku nevedeli doceniť množstvo starého dreva, ktoré sa tu nachádzalo. Až časom sme v ňom začali vidieť zdroj umeleckých a originálnych doplnkov. Či už sú to latky zo starého plota na konci záhrady, alebo zabudnutý kus dreva v starej kôlni, všetko je zdrojom inšpirácie a všetko je hodné umeleckého diela. Drevo, ktoré má desiatky rokov pamätá našich a aj Vašich starých rodičov a prarodičov. Výrobky z neho, aj keď sú vyrobené len teraz, dýchajú históriou. Mnohým sa vybavia spomienky na detstvo, na záhradky oplotené latkovým plotom, ktorý bol už vtedy porastený machom a lišajníkmi, na mnohokrát ani nepomenované druhy dreva, z ktorých každý plnil svoj účel, a teraz zostali bez povšimnutia.

Toto všetko je zdrojom pre naše výtvory, ktoré Vám ponúkame. Okolité lesy sú taktiež nekonečným zdrojom prírodného materiálu, ktorý jemným dotvorením vytvorí unikátne umelecké dielo. Príroda sama sa postarala o jeho vzhľad, farbu a štruktúru. S takýmto dielom sa Vaša domácnosť rozrastie o kus prírody a zároveň jedinečný originál. Tak ako u ľudí neexistujú dvaja s rovnakými odtlačkami, podobne je tmu v prírode. Všetko je originál.

A prečo práve WOODENHORSE? Pretože drevo je unikátna surovina, obnoviteľná, s množstvom farebných a tvarových variácií. Kôň je zas hrdé, krásne zviera, symbolizujúce silu, slobodu a vytrvalosť. Naším sortimentom, ktorý budeme neustále doplňovať, sa budeme snažiť zútulniť Vaše domovy a priniesť do nich originál priamo z prírody.

Ľubo a Zuzana